torsdag 14 juli 2011

hyperfuse


Den bloggtrogne lär inte ha undgått att undertecknad tycker att Nike's AF1-pjucks är den ultimata och vackraste skomodellen av dem alla. Helst helvita med naturfärgad sula, och kanske kanske en sober accentfärg på swooshen, men helst ändå helvit.

I höstas släppte Najkees utvecklingslabratorium uppföljaren till flywire under namnet hyperfuse. Bakgrunden till denna teknologi gick att spåra till Kina och dess många basketutövare på gator och skolgårdar. Man upptäckte nämligen där att många spelade i löparskor, gärna Free-modellen eftersom man föredrog den lätta och smidiga utformningen. Men lika många hoopade runt i hikermodeller, och det skulle visa sig att det fanns en ekonomisk aspekt på detta då dessa är betydligt stryktåligare och mer hållbara. Så summa summarum så insåg man ju naturligtvis vilken hit det skulle vara att kunna kombinera dessa två egenskaper - och voilá, Hyperfuse var född.

Den första kollektionen var således alltså förbehållen basketmodellerna, men nu till höst så kommer uppgraderingar på några av de populäraste Nikemodellerna såsom AF1, Air Max One, Dunk Hi och Air Max 90. Och att döma av bilden ovan så är det en varsam men mycket stilfull transplantation av klassiska AF1:an. En must have med andra ord...

Inga kommentarer: