söndag 10 maj 2009

Människoförakt
Bloggen ska för ett ögonblick anta ett lite djupare spektra, vari Papi levererar strofer och unsmått av sina mörkare sidor. Ni kan kalla det inskränkthet - jag vill nog dra det till sin spets och kalla det för människoförakt. Måhända är det ett irr-problem, men ägnar man sig åt självanalyser som undertecknad gör så är det här ett tydlig smakprov på någon som utan anledning eller credability ser sig som förmer än andra - och dessutom sorterar in folk i fack. Sad but true...

...men så här är det: I cant stand människor som benämner den guddomliga drycken öl för "bärs" eller "bira". Det känns så självföraktande - dessutom är det vanhedrande mot den exklusiva ambrosian som i mitt tycke bör benämnas med antingen epitet som "en kall", "pilsner" eller just "öl". Vill man bedyra sin kärlek ytterligare så framhärdar jag gärna att man tilltalar den med klasstillhörighet såsom "lager", "ale" eller "stout" etc. - men fan inte med ett studentflaksvrål... "bira bira bira bärs bärs bärs!!"

(är Papi på riktig? Tja, ni får väl pröva honom när tillfälle ges - en rynkad näsa kan vara facit)

4 kommentarer:

P sa...

Men heineken med lime, det är bira kultur.

Jrb sa...

Nej det är GodEl... jag menar GodÖl.

Dessutom - jag föraktar dig!

roloj sa...

Äh... kärt barn har många namn. Det är inget fel på bira och bärs, även om Norrmännen tycker att det känns en aning smutsigt när vi svenskar använder oss av det senare uttrycket.

Beer in 78 languages

Jrb sa...

garagardoa var ju självklar...