måndag 4 maj 2009

Ljusets återkomst

hämtat från www.fibesohfibes.com
Lagom till ljusets återkomst kommer Fibes, Oh Fibes! tillbaka. Fibes, Oh Fibes! har bantat från sex till fyra medlemmar; Christian Olsson är den självklare generalen på sång och piano, Mathias Nilsson på gitarr, Erik Dahl på keyboards och Edvin Edvinson på bas. Från början byggdes allt på låtar som Christian hade skrivit som gatumusiker i Amsterdam och i sin lägenhet i Pristina, Kosovo. Nuförtiden skriver Christian och Mathias låtarna tillsammans. På det kommande albumet "1987" har Fibes, Oh Fibes! samarbetat med låtskrivare och producenter som Gary Kemp (Spandau Ballet), Pontus och Petter Winnberg (Madonna, Britney Spears, Maroon5) och Oskar Linnros (Veronica Maggio). Det är en intressant clash, minst sagt.

- C'mon guys!!! skriker Lionel Richies scenchef till Fibes, Oh Fibes! som är flera minuter försenade upp på scen i Globen i Stockholm som uppvärmare åt just Mr. Richie. Christian har precis försvunnit i ett ångest- och nervositetssammanbrott. 10 000 personer väntar i publiken. Det här är i april 2007, ett drygt halvår efter att albumet "Emotional" har hyllats i stort sett all svensk media. Ett kort tag efter konserterna med Lionel Richie flyr Christian till Los Angeles. Där spelar han under en period barpiano på svartklubbar och försöker hitta något värdefullt. Han sjunger duetter med primadonnan Sonja Kimmons och han blir, efter att ha spelat låten "LA Girls", övertalad av den ende överlevande i bandet Lynyrd Skynyrd att börja skriva låtar igen.

Under de följande veckorna föds embryot till låten "Love Child" på de här barerna.

Den nya singeln lyssnar ni in på Spotify innan ni, som de ärliga svenskar ni nu är, betalar för den. Piratbukten tar jag hand om.

Inga kommentarer: