söndag 4 november 2007

öka!



Tillbaka i värmen efter en heldag i skogen med DJ... Skog å skog kanske är att ta i, närmare bestämt Södertäljes gröna lunga Kusens Backe. En backe som lite synonymt med staden är uppkallad efter mördaren Lars Peter Couse 1820.

I dag stod mördarbacken i regi till NM i terränglöpning med kombatanter från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. Av naturliga skäl, och nej, jag tänker inte utveckla dem här, så låg den största fokusen på duellen mellan hemmasonen (Gnesta/Tumba? nå låt gå för Enhörna IF då) Erik Sjöqvist och finländaren Jussi Utriainen. Den sistnämnde hade revansch att utkräva från nesan vid senaste Finnkampen där Erik defilerade.

Och revansch blev det också... Jussi visade upp en effektivare rullning i utförslöporna kring den krävande banan vilket också blev avgörande. Erik tog förvisso kommandot uppåt men lyckades aldrig hänga av finnen. Rafflande in i det sista blev det dock. Arangörerna Enhörna IF och Södertälje IF hade lyckats med en fint arrangemang i naturskön central miljö, och den närvarande publiken verkade trivas. Papi och DJ strosade runt och småpratade med gamla löparkamrater. Samma tugg som vanligt där man ödmjukt utbyter åsikter om bansträckning, väder och egna veckodoser av löpning. Det jobbiga med de här glimtarna är att suget att börja tävla igen alltid vaknar till liv - och visst skulle det vara kul att testa konkurrensen i M35. Jag ligger i dag på runt 8 mil i veckan, och antagligen skulle det räcka med att addera ytterligare 2 mil samt lite kvalitetsträning för att vara med och slåss på allvar. Låter kanske lite märkligt, men för att bli snäpet allvarligare så mår mångfalden inom svensk löpning... ja kanske nordisk löpning inte så bra. Jag säger inte så mycket om toppen av eliten, men klubblöparna och elitmotionärerna har tappat i driv... Det går fan för sakta, det räcker för en själv att jämföra sina egna tider för 8 år sedan med dagens för att inse att något är fel. Men som vanligt är det alltid lätt att stå vid sidan och skrävla. Tyst min mun så får du socker.

DJ och jag passade även på att smita iväg till Jober Max för att prova lite Didrikson-overaller - vi hittade ett gäng snygga, men det är ju typiskt att flickebarnet ska vara så liten. Dum ålder - hon måttar 86 i sina vanliga kläder, men det är bara att glömma... ja likaså med 80 om man nu skulle hitta någon. Och under det så är vi nere på babyoveraller, gjorda i material för att ligga å gosa i en liggvagn - inte riktigt Esters kopp of the. Så det blev tji - men vi kompenserade detta lite med att prova en gungelefant på leksakslandet samt två kokta korvar på Select. Appropå elefanten...nja kanske inte en helt korrekt övergång, men va fan vi kör ändå... - så har vi knåpat lite på hennes önskelista inför jul. Kort och koncist: En ribbstol till apan eller ett gungfår till vilden... fair enough.

Ska sova lite nu innan det är dags att sprinta iväg till Gärtuna för att styra upp ännu en vecka - ska nog chocka de övriga genom att synas lite i produktion. Veckan till ära så är jag ju bara mötesuppbokad på fredag - men det där ska nog gå att styra upp...

Inga kommentarer: