söndag 6 januari 2013

Uppräkning (+25)


Du! Funderar du på att köpa bil? I så fall kan jag nog ge en liten rekommendation... förutsatt att du gör det mest som en kul grej och inte så mycket för att du egentligen behöver en bil. Audi Södertälje. Fantastiskt trevliga - de hör av sig lite då och då och snackar lite om leverans och sånt. Ibland ramlar det in ett mail eller ett brev med en nyckelring, ni vet skolad kundkontakt. Det enda som inte ramlar in är bilen... nu är vi uppe i 25 dagar sedan aviserat leveransdatum.

Note 1: Såg förresten under julledigheten när jag gick förbi garaget - ni vet den där tomma rutan inomhus som jag betalar 700:- i månaden för - att Svarta Pannan bytt namn. Det var ju i och för sig väntat eftersom det föll på sin egen orimlighet att försöka bedriva en restaurang med mat från alla världens länder på en rätt anonym bakgata. Under ombyggnationen så förkunnades det att man kunde vänta sig ett nytt spännande koncept - fan vad kul tänkte jag då. Jag som lite i smyg går och drömmer om en slowfoodinrättning med sina rötter i cajun och kreolsk mat från Louisiana och New Orleans. Och då tänker jag inte på den lite sötaktigare och fruktbaserade kreolen från Västindien utan det rökiga, heta, jazziga woodo-köket.

Och kan man inte få det så skulle jag gärna se ett Nordafrikanskt försök med mycket lamm, couscous och mynta. Så vad blev det då? Hade någon gjort ett genidrag för att med sin särprägel bredda rörelsemönstret i vårat lilla sönderskjutna centrum? Inte då... tydligen var vi i behov av ytterligare en libanes som lystrar till namnet Shahrazad. Hallelujah, helgat vare ditt namn, tillkomme ditt rike...

Note 2: Har förutom sedvanlig träning ägnat dagen åt att så smått plocka ned julen - en fantastisk frihetskänsla. Och vet ni... på bara någon  vecka så har dagsljuset förlängts med 20 minuter. 15.07 idag... och det är ju snart.

1 kommentar:

Förhudslös och Ryggradslös sa...

korrigering... det är inte ens en libanes utan en profillös arab med det vanliga. Dvs. falafel, kyckling, entrecote, fläsknoisette... ja ni hör ju.