tisdag 27 november 2012

första sparet


Tidigare i höstas när Ester började skolan - eller förskolan/nollan för att vara exakt - så startade vi ju upp det här med veckopeng med tillhörande motprestationer. Initialt så gick hela pengen, det vill säga trettio riksdaler uteslutande till snask och skit från sådana där vridautomater. Men efter ett tag så insåg hon att man faktiskt kunde lägga undan lite och spara i porslinsgrisen.

Sakta men säkert så började grisens mage svälla och när man sedan lade till lite tandfe-troféer och hitta pengar på marken så blev det ännu roligare. Där i början hade hon inget riktigt mål med sparandet men någonstans i november när LEGO presenterade året kalendrar så sade det ping. Efter det har det varit ett dagligt spörsmål att diskutera kring hur mycket som saknas och vad kalendern kan tänkas innehålla.

Därför var det en mäkta stolt klutt som stegade in på Clas Ohlson idag och slängde upp två hunkor på disken för att rekvirera en dyrgrip. Nu har vi istället startat en nedräkning inför lördagen när den första täckelsen ska falla. Bra där kärleken.

Inga kommentarer: