måndag 1 augusti 2011

TORÖBLADET - nr. 4


Almanackan säger augusti och än återstår lite mer än två veckor av eder skribents semester. Samme skribent som förvisso har tagit med den portabla redaktionen och befinner sig på obruten mark med brutet språk... ja, alltså han är hemma i Södertälje. Inte för att fira ramadan utan mer för att göda och förära Peugeot i Sätra för det utsökta tilltaget att lura på mig den antagligen krattigaste bilen som rullat ut ur fabriken på den franska landsbygden. Semesterkassan muttrade något om dränerad, men nya bromsar och bromsskivor är inte fy skam det heller.

TORÖ MARKNAD

Den klassiska och välbesökta marknaden går i år av stapeln nu på lördag, traditionsenligt vid bygdegården. Närde länge en tanke om att smälla upp ett eget bord med skatter från Papis nostalgikällare. Detta får dock vänta till nästa år då jag istället tar mig in till Nynäshamn för en lika traditionell och återkommande reunion med häradsbetäckaren Stefan Nille Nilsson.

TORÖYA

Ester är mycket upprörd över att det skjuts med skarp ammunition borta i grustaget på Örudden. Skärpning där!

VISAFTON

Nu på onsdag bjuds det på visor från bla. Gunnar Karlsson och Taube borta på Svärdsögården. Klockan 19 för att vara exakt.

TORÖ BUTIK I

Slog i förra veckan till och chockade den flygande reportern rejält. Utan några förväntningar alls så stegade han in och drog jackpot på allsköns varor som inte borde finnas där. Jag menar, hur stor är sannolikheten att man prickar in färsk rosmarin, billiga batterier, vaniljsås, och räffelpotatis. Big up för detta hyss!

TORÖ BUTIK II

...läser Toröbladet - vad annat att tro eftersom man nu har nya motiv på vykorten. Fotograf ingen mindre än Per-Åke Åkesson - även (ö)känd som Pröke.

VECKANS SKÄRGÅRDSPLATTA

Om förra veckan hette Sant Ana Winds så heter denna vecka "Did you gave the world som love today med Doris" En underbar liten piece med 41 år på nacken. Svensk jazz och funk när den är som bäst. Haffa! som folket i Bredäng säger...

Vi ses nästa vecka igen.

Inga kommentarer: