torsdag 4 augusti 2011

Tomas Ledin och Chris Rea säger...














En dag fylld av aktiviteter närmar sig nu sin ända i sen augustitimme med stjärnklar fond på himlavalvet. Poetiskt? ja kanske, men vad annat att bli när man lever så nära inpå naturen och dess storslagenhet.

Inledde dagen med ett friskt morgondopp som fick leder och hjärtpump att kicka igång samtidigt som kroppen kompenserade detta genom att halvera snoppens storlek. Därefter packade vi in oss i två bilar för att byta ömark mot fastmark om än bara för ett ögonblick. Inne i Nynäshamn väntade nämligen utflyktsbåten M/S Flora på oss - där "oss" inkluderade 50% av Esters kusiner samt mormor och moster. Det här med Flora har varit på tapeten två gånger tidigare i sommar men fallerat på grund av förmiddagsregn som nesligt bytts mot klarblå himmel så fort avresetid för turen passerats. Men idag lyckades inte vädergudarna förstöra, och vi bjöds på en synnerligen skön resa - ackompanjerad av både sol och en lätt bris. I sakta mak tuffade vi sedan, under lite drygt två timmar, runt i vår älskade skärgård. Därtill bjöds förplägnad i form av fika och Papi kammade hem en iskall öl - ibland är det gudagott att vara.

Väl tillbaka i hamn så fick det bli inventering av Lejonet & Björnens sortiment bland hamnbodarna. Och i AK:s frånvaro så slapp vi den flottiga stanken av langos som känns så så nittio... Å andra sidan så hade väl hon sin storhetstid under just det årtiondet så hon må väl vara förlåten till viss del. Vidrigt är det dock.

Efter komplementhandling på Coop med tillhörande lek i den nya lekhörnan så vände vi bilfronterna tillbaka mot ön för en eftermiddag på strand och brygga. Papi hörde dock locktonerna från Tottnäs Rökeri och gjorde en väl motiverad avstickare för en påse gott och blandat. Därefter fylldes frysen full med god pilsner som fick ligga till sig samtidigt som både Tomas Ledin och Chris Rea ylade något om stranden. Morfar fick bygghjälp av undertecknad sillmjölke då den sedvanliga tillbyggnaden av bryggan skulle genomföras samtidigt som ungarna badade sig blåa i det svalkande vattnet.

Från bygg och bryggbranschen så sadlade Papi om och tog anställning i köket där kulinarisk onsdagsmys trollades fram i form av lime & sweetchili lax med Esters favoritsås. Papi fick ett par glas vin med viss återhållsamhet då han avsåg, och också genomförde ett tillämpligt löppass efter maten. Och vad är bättre än att runda av en sådan fysisk yttring än med ett hederligt snoppförminskande kvällsdopp. Nattning på det och Pensionat Varglyan kunde slå på neonljusen som förkunnar att spelhålan öppnat. Denna kväll Papis paradgren - Scrabble - och han gjorde ingen besviken, om vi bortser från medtävlarna som pulveriserades i sina försök att mäta sig med denna ordekvilibrist. Ja, så kan en helt vanlig dag här ute vid kustbandet gestalta sig... nästan lite overkligt lyxig själsro.

Inga kommentarer: