lördag 27 augusti 2011

Late summer gloom


Ta mig sjuttsingen.. det blev allt en värdig avslutning även på denna sommar. De senaste två dagarna har ett fuktigt och varmt täcke påpassligt legat över östra svealand vilket resulterat i lite härlig kroppsvärme och mys i loungen både morgon och kväll.

Idag kickstartade jag och min bäjbi dagen med en härlig frukost ute på pation tillsammans med smäktande toner från P3 och redan då viskade passadvindarna om hur agendan för dagen skulle te sig. Vi hade förvisso satt vår egen agenda och valde att följa den slaviskt. Därför blev Kringelfestivalen här i centrum första anhalt tillsammans med Zillah och Totte på scen - Esters favoritapa efter pappa. En trevlig tillställning i gassande solsken där till slut en glass fick agera belöning. Därefter prickade vi av lite cykel och lek i Dalparken - Papis intentioner var att sola lite samtidigt som han ögnade igenom senaste numret av King. Ett slags självplågeri som minner om forna storhetstider när han var både ung och vacker samt hade pluringar i pluskan. Numera tillhör han bara intresseföreningen för nedåtgående vrak. Vilket förvisso brukar vara den riktning som vrak just strävar efter. Hur som helst så märks det ändå att det höstas på för solens strålar får aldrig till det där riktiga steket numera. Bara att inse defacto. Det är över nu.

Vid tresnåret plockade vi upp barnets moder vid Maxi för en eftermiddag hos nazigubben Kamprad. Jag kan ju dock inte påstå att jag var med och höjde hans aktievärde särskilt nämnvärt - men en äggskärare för 9:- samt en påse wienerkorv för en tjuga fick åka med tillbaka till Kringelstaden. Nu var dock inte mitt uppsåt att tömma honom på plattpaket utan istället handlade det om en kombinerad stöld- och rekognoseringsturné. 40 blyertspennor till nästa helgs Prippspromenad åkte utan pardon ned i medhavd väska. Dessutom ville jag kolla upp lite stuff inför en kommande korrigering av vardagsrummet. Mediamöbel och soffbord ska bytas ut - samt att nya soffkuddar från SVEA inredning ska inhandlas. Fick ett uppslag till mediamöbeln, men soffbordet får vi nog åka till grann-MIO för.

Kvällen avslutades lättsamt i loungen med ett par kalla öl samtidigt som sorlet från Marenplan letade sig upp bland gata och gränd när Miss Li stämde sina instrument. Tack för den här sommaren!

Inga kommentarer: