fredag 3 juni 2011

TORÖBLADET nr.1INLEDNING

Solen har precis sjunkit ner någonstans bortom Kolguskär och kvällshimlen sände löften om ytterligare en alldeles strålande försommardag. Ester och Papi har lyxat till det och stulit en helg alldeles själva ute på ön för att känna in den kommande semestern. En riktig fullträff, och just sådana här helger är det lätt att glömma bort hur vilt och kargt det kan vara ute vid kustbandet när vinden ligger på från nord och himlens portar öppnar sig. Vargen & Esters boningshus står som värd och vi njuter i fulla drag. Här lite nyttiga vetgirigheter från Torö:

BOKBUSS

Nynäshamns bibliotek kommer varje tisdag mellan 12-13 anlända till parkeringen utanför Torö Butik i form av en bokbuss. Passar alldeles utmärkt - då kan vi skära i sommarens pocketbudget med andra ord.

TOTTNÄS RÖKERI

Kanske den viktigaste frågan av dem alla... När öppnar det? Toröbladet har svaret, 17 juni klockan 13.00 slås portarna upp till smaklökarnas ekonomiska fördärv. Sommarsillen ett måste!

SJÖBODARNA

Vid Ankarudden öppnade redan vid påsk, och tro det eller ej, i samma regi som de två senaste åren. Måste vara någon form av världsrekord för den restaurangen. Men icke att förakta, detta borde innebära att det finns chans till den underbara rabarbermojiton, eller varför inte den ättiksinlagda rabarbern som tillbehör till vissa maträtter - gudomlig.

BYGDEGÅRDEN

Medlemskapet inbetalt även detta år - funderar på att följa strömmen och slänga upp en knalle vid årets sommarmarknad. Börjar ju som bekant bli lite trångbodd i källardomänerna där hemma. Och vem vet, någon kanske är sugen på en skepparjacka från Petroff eller en komplett serie Sagan om Isfolket. Time will tell...

JONSSONS

Papi vinner priser i parti och minut, men den där släkten ska alltid vara värst. Förvaltarskap och tillgång till Rundklubben stod på veckans vinstlott. Så vem vet - är man trevlig, hundkär och trädgårdshändig kanske man kan få uppleva LOST ännu en gång. Och hörni, blygdbensmonstret kanske har vuxit till sig.


Det var allt från denna gång - nästa nummer planeras ge ut lagom till midsommar, väl mött då.

Inga kommentarer: