onsdag 23 februari 2011

Radio DCMDet är kallt ute... eller rättelse, det är för jävla kallt ute. Förutom ett par tvivelaktiga entusiaster (kanske snarare dåraktiga) som fortfarande trivs så är större delen av Sverige övermätt på den här vintern. Vinterkräksjukan har liksom fått en ny innebörd - och kan endast botas med värme.

Lite av den varan, om än artificiell, hittar jag hos den underbara webradiostationen RadioDCM. Där har man specialiserat sig på den musik som spelades på närradion under 80- och tidigt 90-tal. Ja, hela stationen har som uttalad strävan att uppnå den autentiska känslan kring den stämning som symboliserade närradioeran. Förstå att Papi Jam har svårt att slita sig från datorn på jobbet - när som helst kan ju en bortglömd goding dyka upp. Och att något ska vara bortglömt av Papi kräver sina attribut, men idag blev det jackpot när man rullade in Chaka Kahn med This is my night.

Vill du också få en förnimmelse om vad närradion was about så är det bara att klicka igång Youtube-klippet. Det här är såå bra!

Inga kommentarer: