fredag 11 februari 2011

Monkey see Monkey do




Det var vardagsunderhållning deluxe utanför köksfönstret som vetter mot Badparken igår kväll när ovädret drog in över centrala Södertälje. En hårt arbetande åskådare på första parkett som slet med vaxningen av ett ekbord bevittnade fascinerande saker...

Först dök en överlastad biltransport upp och körde tokfast i den lätt sluttande gatstumpen som förärats med namnet Oxbacksgatan. Leveransen från Coca Cola ville en kvart senare inte riktigt tro på vad han såg och tänkte nog att "det där kan ju knappast gälla mig" -vilket resulterade i att gatan som även fungerar som huvudled spärrades av i 45 minuter innan bärgningsbil var på plats.

Historien skulle kunna vara slut där i och med att två svettiga farbröder till slut räddades - men så var det inte. Kvällens hjälteinsats stod en turre för som lyckades krysta fram den briljanta idén att försöka sick-sacka sig fram mellan långtradarna samtidigt som bärgaren och vinschvajern jobbade för högtryck. Hade inte bärgarkillen upptäckt vad som höll på att hända så hade nog vinschen kapat hela överdelen på turrens bil. Detta fick till följd att tre grova gubbar kastade sig ur sina fordon och rusade mot turrens bil. Jag är inte helt säker på teckenspråk - men om jag får gissa så handlade konversationen något om hjärndöd. Turrens sorti från skådespelplatsen gav begreppet "lomma iväg med svansen mellan benen" en ny innebörd.

Inga kommentarer: