torsdag 4 mars 2010

Peugeot 207 SW Outdoor -08 Säljes! Lågmilare!





Lite för bra för att vara sant - men Papi erbjuder alltid ut sina garageprydnader till sina trogna bloggläsare först. Detta utsökta designmonster med cross country-look är som gjort för den lilla familjen, den sportige surfaren, den händige hemmasnickaren med lite stil och klass... eller varför inte en idiot som jag.

Bilen har stått förvarad i ett garage större delen av sin levnadstid och bara luftats under sommarmånaderna i princip. Därför stämmer den märkliga totalsträckan på 875 mil under två år. Naturligtvis djur och rökfri (om man inte räknar med att undertecknad är ett love-animal), dessutom alltid... och då menar jag alltid handtvättad. Pedant är inget skällsord.

FAKTA:

Peugeot 207 SW Outdoor - 1.6 Vti 5D 120 hk

Reg.nr. LZW 996 (skatt betalad fram till november 2010)
Färg: Grå Moondust Metallic

Nypris: 178 300:-

Mått i cm: längd 4,16, bredd 1,75, höjd 1,53.

Bensinförbrukning: 6,3 liter/100 km vid blandad körning.

Säkerhet: 5 EuroNcap. (207)

Första service enligt intervall: Innan maj 2010

Nästa besiktning: senast oktober 2011

Godis:

ABS bromsar, ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, Airbag Passagerare urkoplingsbar, Antisladdsystem, Antispinn, CD-stereo, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, LM-fälgar, Rails, Regnsensor, Servostyrning, Sidoairbag, Halvskinnkinnklädsel, Stolvärme fram, Svensksåld, Yttertemperaturmätare, Panoramaglastak, Sommardäck på original 16' Outdoor-fälg

Extra Features:

Uttag för iPod

Odubbade Nokian 205/55/R16 vinterdäck (rullat 80 mil) på ACE LM-fälgar (se bild)

Pris: 145000:- alternativt 140000:- exkl. vinterdäck.




Vad säger experten:

Invändigt gör glastaket mycket för känslan av rymd, och det finns tillräckligt med utrymme för fyra vuxna – med tanke på att 207 är en småbil. Precis som med den vanliga kombin har bakluckan låg tröskel vilket gör det lätt att lasta i och ur. Fälls ryggstöden bak blir hela lastytan plan. Den bakre fönsterrutan går att dessutom att öppna separat.

Designen är lyckad, de praktiska sidoskydden i plast ger bilen ett mer sportigt, eller suv-liknande utseende. Outdoor-versionen har dessutom ökad markfrigång, runt två centimeter, och speciell fjärdringen med större hjul liksom skyddsplåt under motorn. Någon egentlig terrängbil är den dock inte utan den passar bäst i storstadsdjungeln.

Outdoor-versionen är runt 16.000 kronor dyrare, men då är luftkonditionering och farthållare standard. Dessutom ingår automatisk regnsensor till vindrutetorkarna, fönsterhissar bak, halvläderklädsel samt aluminiumfälgar.
Behöver jag säga att det är prutat och klart?

1 kommentar:

Förhudslös och Ryggradslös sa...

13/6 - För er som hamnar här efter att ha googlat på tex. Peugeot 207 Outdoor så kan jag meddela att detta objekt såldes i maj 2010 och finns således inte längre kvar i min ägo.