tisdag 30 mars 2010

ett SVIN på LEAN




Känner ett sting av effektivitet idag... om än kanske inte så värdeskapande - i alla fall om du frågar läkemedelsfirman. Inledde denna dag - nummer 3 med sommartid i nådens år 2010 - med att VABelibabba det lilla genomskinliga spöket som lystrar till namnet Ester. Två dygns kräksjuka har dränerat henne på både vätska, muskler och livfullhet - men hon är en riktig hjälte, och jag har aldrig sett en människa (varken stor eller liten) som hanterar kräksat så proffsigt som hon. Hon till och med sanerar hinken emellanåt och aldrig några kaskader på mattor, sängar eller soffor - hon håller det hellre i munnen eller handen... hm, jag kanske har pedantdrillat henne för hårt. Just nu har hon börjat behålla vätskan och börjat kissa igen, så det värsta verkar över - men nu kommer istället febern ridande... Får bli en dag till i hemmets vrå med Papin.

På eftermiddagen fick jag avgiftsfri assistans på VAB:et så att jag kunde plocka en pendel in till stan för lite magnetröntgen på Sofiahemmet. Det gick bra, men lite skum känsla (funderar fortfarande på det där pumpande pysljudet i bakgrunden som gick i loungetakt). Inom en vecka ska jag få svar så då får vi väl se om det är rehab, operation eller amputering som gäller. Noterat 1: Det är faktiskt rätt bra grejs med pendeltågsåkande om man bara hade den tiden - nu när jag tvingas till det så tar jag tillfället i akt att fördjupa mig i allsköns studielitteratur. I dag behandlade vi ämnet Kaizenevent samt Muri, Mura och Muda. Noterat 2: Whopper Pepper måste fan vara en av guds gåvor till mänskligheten - ge oss ett BK i byn nu!!

Fram och tillbaka till stan gick på tre och en halv timme vilket innebar bonustid som förvaltades i träningspump på gymmet... En efter en lommade utmanarna iväg från lokalen och en svettig Papi kunde triumfera ännu en gång - men hjälteglorian fick överlämnas till killen som stolt marscherade in med en Östertröja på sig. Inte varje dag man ser en frände - men å andra sidan så är vi ju ett selekterat och utvalt släkte dit kreti och pleti ej äga omedelbart tillträde. Det småländska liret kräver stil och finess för att få följa på initierat avstånd. Inte som hos Stockholmsklubbarna då - där du ju skabbigare och dräggigare du är, således accelererar i välkomstpotential. Vi tog ett chitchat om förväntningarna inför årets säsong och enades om att målet måste vara att hålla sig kvar. Vi såg också fram emot att få skratta ut årets version av Hammarby på Söderstadion den 13:e maj - Väl mött där!

Noterat 3: Inbjudningskorten är fixade och beställda - ni andra kan börja spara. I år önskar sig Ester årgångsviner samt Global bestickset...

1 kommentar:

g sa...

Whopper smakar bensin!