fredag 10 oktober 2008

jPod




Vad ni än gör om ni skulle råka bo på Lovisinsgatan - bli för guds skull inte sjuka eller skadade. Detta kvarter är av någon anledning upphöjd till empatifri zon - här haglar på konstant basis tillmälen och invektiv. Nedsättande beskrivningar såsom "martyr" och "simulant" används som bollar mot objektet bollplank personifierat. Inte är det någon som ser att Papi faktiskt har ont - istället är det han som har förstört hela helgen eftersom den inplanerade trippen till IKEA skjutits på morgondagen alternativt framtiden - shit vad ond han är... Geggamoja Cykelmaja säger jag bara (internt).

För att ändå inte hamna allt för långt ner i minusträsket så tog han med familjen på en liten centrumflanör med vitt spridda ärenden... Frimärken skulle köpas och brev postas, Apoteket skulle få kränga lite medicin, DJ skulle välja Hello Kitty-set till den nya sängen, Papi skulle köpa tröstvin på Bolaget, muttrar och bultar skulle införskaffas, en vinterjacka hängdes undan på Hippo och sist men inte minst så skulle invaliden föräras med en bok...




vad säger man... ruggig retro i 1978-stil.



Man skulle kunna tro om man följer bloggen att Papi är torsk på kriminalromaner, och det kan nog ligga lite i det. Men ibland händer det att han går på stadens gator som en vanlig man - hans litterata ambitioner svävar ibland iväg till über selectah och just idag så tror jag att han gjorde ett kap - lyssna själva:


Douglas Coupland - jPod


Ethan Jarlewski arbetar många och långa timmar på ett spelföretag i Vancouver. I båsen omkring honom i jPod-hörnet sitter hans cyniska och lätt autistiska kollegor vars efternamn alla börjar på J. Deras uppdrag är att presentera ett spel som gör cheferna - och framför allt marknadsavdelningen - nöjda. Som tidsfördriv roar de sig med primtalstävlingar, listor över konstgjorda smaker och fjolliga färger, kärleksbrev till Ronald McDonald och att sälja sig själva på eBay.

Ethan har det extra körigt. Hans pappa är statist på jakt efter en talroll, hans mamma har råkat döda en mc-snubbe som hotade hennes marijuana-odling och nu behöver hon hjälp med att dumpa kroppen. Ethan måste också skaffa mat åt tjugo illegalt insmugglade kineser som hans bror har inhyst i hans lägenhet. Dessutom dyker Douglas Coupland själv upp som ondsint bifigur.


Vad säger man? Helt genialt... Tydligen ska CBC ha filmatiserat boken och visat den som en TV-serie. - Nu ska martyren bara försöka få tillstånd att vila knät.

2 kommentarer:

g sa...

Får du ont i knät av att sms:a?

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Nä... mer av den molande känslan av att ingen tar mig på allvar längre.