söndag 28 april 2013

Jimmy din kratta!


Oj vad intensiv och rolig Esters födelsedagsvecka har varit. Det känns nästan lite märkligt att det bara är sju dagar sedan vi stod på soldäck och tittade ut över Åbo vid den här tiden. Därefter har det bara varit en enda lång eriksgata för lillklutten, fylld med paket, gofika och roliga upptåg.

Helgen avslutades ute på ön där skärgården ståtade i tidig vårskrud. Våren är ovanligt sen i år och det märktes både på natur och djurliv. Det är nästan frågan om det blir så mycket av den årstiden - det troliga är väl att allt exploderar på en gång och sedan är det redan sommar.

Skärgården ja... fortfarande ruvande på stillhet och själsro i väntan på sommargästerna. Men skärgården är så mycket mer än bara sol och rekreation - det handlar också om en karg och vild miljö som ska tämjas i den mån det går innan det är okej att rulla ut solstolen. Därför stod sedvanlig löv- och barrkrattning tillsammans med andra trädgårdssysslor på agendan tills rygg och axlar skrek av vämjelse. Lika bra att få det gjort innan de polska ROT-hantverkarna dyker upp i maj för helrenovering av boningshusen. 

Nåväl, ska vi vara helt sanningsenliga så fanns det ändå lite tid för njutning. Ester bjöd inte bara på kuk-tårta, hon dukade även upp årets första grillbuffé med marinerat kött och härliga primörer med god dryck därtill. Och som om detta inte var nog så bestod söndagslunchen av nyuppdragen öring från storfiskarmorfar. Han hade nämligen inte bara lurat en dylik fisk med sina kast från bryggan, utan två. En bra avslutning på en skön helg som lovar mer - ser redan fram emot långledigt vid Kristi himmelfärdsveckan. Och Ester, den lyckosen som får vara kvar över valborg med mormor och morfar. Orättvist.

Inga kommentarer: