fredag 8 februari 2013

Gala! (preview 2)


Fredag kväll före dagen M och ni vet vad ni får från eder mellociceron - ett rykande hett facit på vad folkhemmet kommer att enas om i morgon kväll. Veckans tema har ju varit bakre regioner, så därför är det ju ypperligt träffande att vi ska bege oss till Sveriges rövhål nummer ett - Göteborg. Jag ska inte slösa på invektiv kring den staden då det känns som jag har tömt den källan under tidigare år - vi har ju trots allt tvingats dit tio av de senaste elva åren.

Annars kan vi väl konstatera att public service följer sin formatmall där man gömmer sig bakom uppdraget att tillgodose alla smaker för att kunna regissera tävlingen in i minsta detalj. Det är liksom inget märkligt med att det aldrig är åtta potentiella finalbidrag i en deltävling. Istället är de usla bidragen med för att bana väg åt de bättre - eller mindre usla om man är lagd åt det hållet. Därför är det lite befriande när den vita skräpbefolkningen i de röda stugorna uppträder  lynnigt och ringer hem skolfröknar från Munkedal eller Converserebeller från Nyköping. Att det sedan undergräver tävlingens existens och landets anseende i Europa må väl vara hänt.

Morgondagens tävling är ett hyfsat öppet kort där vi faktiskt kan få ett par överraskningar i miniformat. De erkända artisternas låtar är i vissa fall inte tillräckligt bra för att casha in för lång och trogen tjänst. Förra veckans lyckade tippande kan komma på skam, men jag sticker ändå ut hakan och spikar upp följande katekeser:
  1. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello Goodbye
  2. Sean Banan - Copacabanana
  3. Rikard Wolff - En förlorad sommar
  4. Anton Ewald - Begging
  5. Swedish House Wives - On top of the world
  6. Joacim Cans - Annelie
  7. Louise Hoffsten - Only the dead fish follows the stream
  8. Felicia Olsson - Make me no. 1
Noterbart 1: Papis favorit-MILF är med i konstellationen SHW.
Noterbart 2: Sista rumpanekdoten... missa inte QX-galan direkt efter Mellot.

Over and out.

Inga kommentarer: