lördag 7 januari 2012

Puder


Shitten Pommes Fritten... Är helt slut i hela kroppen, men också lite sådär bomullsaktigt tillfreds med dagen so far. Kickstartade den med att åter igen vara på plats i AXA för skridskoskola i arla morgonstund. Inte helt bekväm med att behöva gå upp så tidigt en lördag, men det är bara att bita ihop - snart är flickebarnet fjorton och då får man väl hota med "fluortanten" för att hon ska gå upp. Passade även på att slipa hennes grickor så nästa gång lär hon väl sitta smetad i sargen, men den dagen den sorgen.


Ingen rast och ro då friluftsdag stod på schedulen, och så fort avblåsning och "raketen" var avklarad lät vi den franska hingsten stegra sig ut till Ragnhildsborg där Friluftsfrämjandets snökanoner jobbat sig blodiga de två senaste dygnen. Närde en ursprungstanke om att hänga vid Backstugan och sippa choklad + trycka varm korv samtidigt som Ester rodeobetvingade den nya snowracern. Eller "snor-räjser" som pappan kallade det way back i begynnelsen. Dessa intentioner försvann någonstans mellan "Pappa" och "kan du..." så det hela slutade med att vi hade en fantastiskt rolig dag i backen. Som vi släpade, drog och swischade utför branten - och framför allt skrattade tillsammans. Visste väl att det här med en kälke var en bra idé.


Samtidigt kan jag inte förneka att jag slängde trånande blickar mot skidbacken - och om vi kan behålla de här minusgraderna så borde det inte vara någon utopi att kunna släpa med sig sina carvinglagg till nästa helg. Dessutom än en gång ett stort tack till mina Chilkats som gör det möjligt för en überförfryst pappa att faktiskt genomföra sådana här vinteraktiviteter. En av de bästa investeringar jag gjort.

Inga kommentarer: