lördag 21 januari 2012

P3 Guld


Har ni hängt på den här bakgården ett tag så känner ni till Papis vurm för institutionen och feel good-fabriken P3. Då kan det heller inte komma som en överraskning att januari är en speciell månad för honom och övriga subsumerade i och med P3 Guld.


I år firar spektaklet 10 år och sänder i sedvanlig ordning från Götelabörj. Tittar vi på själva prisutdelningen och de nominerade i år så kan man väl lite krasst konstatera att det är ett ganska ordinärt fält. 2011 var ett ganska förutsägbart år där de etablerade P3-artisterna befäste sina positioner vilket också återspeglas här. Egentligen är det väl bara kategorin Årets HipHop/Soul som triggar några känslor - och självklart hoppas jag på att Ison & Fille får det erkännande de förtjänar, risken är dock att Timbuktu rider på Så mycket bättre-vågen och plockar hem det.


Det är istället gruppen live-akter som väcker det största intresset och jag skulle givetvis ljuga om jag inte tillstod att både oxöga och periskop är inställd på västkustens finest, Fibes, Oh Fibes! Kvällen till ära lovar man att leverera en helt ny slagdänga, lite julaftonsvarning för vuxna liksom. Utöver detta guldkorn hittar vi även Rebecca & Fiona, Laleh, Maskinen, Markus Krunegård mfl. och vem vet, kanske blir det även en hemlig surprise också. Matmässigt tänkte jag kreatera en klassiker fast i gourmetstil - varma mackor i ugn gör en bejublad revival-tour och förseglar på något sätt kvällen. Bänka er ni med! (kreatera fungerar inte i wordfeud, vet i tusan om det fungerar någon annanstans än just här)

Inga kommentarer: