söndag 28 oktober 2007

Helgen i övrigt då?



Jodå...tackar som frågar.

Om man bortser från följande att:
  • Papi varit odrägligt hängig, febrig och trött...
  • Ester fick sin 18-månaders vaccination i torsdags vilket ledde till hög feber och gnällighet - vilket i sig ledde till 3 raka nätter med 40 minuters sovintervaller - Mami & Papi är såå blessed.
  • Mami är inne i en ganska arg å deppo-period, eller man kan kanske säga att vi båda är inne i en tröttoperiod som vi egentligen skulle vilja fylla med annat men som vi just nu inte orkar ta oss ur - själv kallar jag det för årets upplaga alternativt edition av fukkin' höstdepression.

...men annars var det en ok helg.

En helg som inleddes i fredags då idoljuryn äntligen var komplett - Clibbeti Clabbe var tillbaka! I och för sig så refererade han ifrån en soffa på Lovisinsgatan i Södertälje... men ändå. Guda-Clabbe dök alltså förbi för att inspektera sin guddotters framsteg - för att hålla sig väl med inspektören bjöds han således på en något rinnig köttfärspaj med tillhörande sallad. Vid åtta-tiden var det alltså dags för tidigare nämna event och till det knaprades det baugette, lagrad ost från Falbyggden och argentinskt rödvin (Chakana) av den relativt nya bonarda-druvan. Druvan har historiskt varit den näst vanligaste i Argentina, efter malbec, men har mest använts som bas i blandade viner eller bordsvin. Bonarda ger något lättare röda viner med en mycket mjukare smak än cabernet sauvignon och malbec. Dock ett litet minus för en svag pigmentering på läppar och tunga.

Som vanligt målades en minnespalett upp då den stundande ATM-kryssningen kom på tal. A-K fnissade roat över våra historiska tokigheter, kanske mest över det misslyckade försöket att byta ut den svenska flaggan mot en inhandlad Jolly Roger i Mariehamn. Det är lite skillnad på impregnerad flaggduk och satin - specielt en stormig höstnatt på Ålands hav. Av de båda flaggorna såg vi intet mer. Utöver detta så bokade vi in en inköpsresa i viltkött till godsägaren intill Engsholms slott nu på onsdag. Det är Clabbes bror Miko Juhani som styrt upp en hook i adelskalendern - fråga mig inte hur.

Lördag - gick dels i sorgens tecken då Papi begav sig till Enköping (se annat inlägg). De övriga 66% av familjen tog tillfället i akt och begav sig till Bodastigen för att träffa mormor och morfar. Det gick dessutom rykten om att favoriten falukorv med pepparrotssås låg och puttrade i grytorna. Dessutom så skulle DJ kolla om hennes jeep stod kvar ute på gården - det gjorde den. Kvällen var lågmäld och lugn - DJ's natt-rave började sakteliga ta ut sin rätt och Mami gick därför och lade sig direkt efter Babben och Company på TV. Ingen av husets kockar var i tjänst så Minako fick stå för menyn... det fick väl gå an... Papi hade lite reservkraft i ena gluteusen och begav sig därför iväg till Dalmasca för lite ökenjakt.

Söndagen mötte oss i vinterskrud - åtminstone på urtavlorna. DJ hade hållit sig lite lugnare denna natt, men klockan halv sex fick det vara nog och således blåste hon morgonrevelj. Utmattad stapplade Mami upp med flickebarnet och paketerade in henne i sittvagnen. Nu skulle det brännas överflödsfett och en långpromenad tog sin början. Papi förunnades med sömn vilket han senare på eftermiddagen betalade tillbaka genom att släpa iväg DJ till farmor och farfar. Ny vända till Bodastigen där vi har internerat större delen av närsläkten. (Papis bror med familj bor där också). Efter att ha avpoliterat DJ hos fäderneskapet så prövade löparkungen sina stappliga ben efter sjukdomsperioden - det gick sådär, och var nog en ganska dum idé. Just nu mår han lite tjyvens igen - får dessvärre nog bli en sjukdomsdag till, trots att det svider ekonomiskt hårt då det är ytterligare en natt som förvandlas till 80% dag, ersättningsmässigt. Men hälsan får kanske gå först, observera kanske...

Japp ännu en helg i Bollibompa-land. DJ har precis lagt sig efter bad och fem myror är fler än fyra elefanter. Lugnet har åter lägrat sig över krigszon Lovisin.

Inga kommentarer: