måndag 29 oktober 2007

apelipapeli




Tänkte att vi skulle bli snäppet kulturellare nu så här innan oktober år över till november. På något pragmatiskt sätt så känns det lite bekvämare att tillfredställa just det behovet när det är lite mörkare, kallare, våtare och äckligare ute...

Teaterföreställningen om Apan Papan har äntligen haft premiär och recensioner från den samme går att läsa nedan. Enligt Tam-Tam gruppen (flyktigt får jag någon slags Fantomen-erinran...) så är 3 speldatum klara - tråkigt nog bara på västkusten. Men tjatar vi bara tillräckligt på våra kommunvalda kulturattacheér så lägger de säkert upp ett fett resetraktamente.

Noterbart för er som kommer från Södertälje: Uppvakta förslagsvis Tom Tits i det här ärendet, då kultur & fritidskontoret har som policy att sitta med armarna i kors och vänta på att just denna instutition ska agera - bara ett tips alltså.

HYLTEBRUK (text hämtad ur Hyltebruksbladet)

I lördags bjöd Tam-Tam teatern på ett hisnande äventyr då barnen fick följa med världens första apstronaut ut i rymden.Det blev mycket spänning, skratt och engagemang bland barnen då Tam-Tam teatern var på besök på biblioteket i Hyltebruk. Föreställningen handlade om Apan Papan vars högsta önskan var att få åka ut i rymden och bli världens första apstronaut.Trots varningar från bästa kompisen Robertsson och andra hinder på vägen i form av hungriga krokodiler och förmaningar från den Vise Apan trotsar Apan Papan detta och når till slut sitt mål.

Föreställningen lockade till många skratt även bland de vuxna och efter den halvtimmes långa föreställningen verkade barnen mycket nöjda.– Det som var mest spännande var att det var så fint i rymden, sa Saga Pettersson, 5 år från Torup.Skådespelarna , Micke Dahl och Reine Johansson, var också nöjda efter lördagens premiär.– Vi fick en otroligt bra respons från barnen. Vi kommer gärna tillbaka till Hylte igen, sa Micke Dahl som spelade Apan Papan.Duon har sitt säte i Varberg och turnerar runt med föreställningen som bygger på en barnbok av Mathias Johansson.


Och att det finns budskap är det ingen tvekan om.– Det handlar om att bejaka sina drömmar och våga tro på dem oavsett vad omgivningen säger, sa Micke Dahl.Och Reine Johansson som spelade Robertsson instämde.– Vi visar också att man kan vara olika. Vi är två olika typer jag, Robertsson och Apan Papan. Jag är den som kanske håller tillbaka mer medan Apan Papan är den som har mycket drömmar.

Inga kommentarer: