fredag 27 juli 2007

Fästing-ligan och Diskhåckeybås

Efter en mellanlandning i Södertälje på onsdageftermiddagen - knappade vi in en ny lattitud och Lejonet II tog sikte på skärgården. Torsdagen var inbokad för bryggarbete av Papi och Morfar, men varför inte stjäla en myskväll med lite umgänge och Plump...

Torö välkomnade med sol och mild bris, så Papi tog tillfället i akt och snörade på najkiisarna för en 15 km runda med uppdrag att få bilstelheten ur kroppen. A-K och Ester tog sig ner till stranden för lek medans Mormor och Morfar for in till Nynäshamn för att hämta lite gott till middagen.

Efter middagen spelade vi MIG och Plump samtidigt som det goda vinet fick lite fäste. Utanför i viken panorerade en vacker kvällshimmel ut löften om en vacker morgondag. Och en känsla av ro fyllde Papis bröst.

Torsdagen väckte oss med en strålande sol, vilket lovade gott inför krafttagen på bryggan med brygghuset. Missionen var att stadga upp husets grund som fått stryk under vinterns stormar. Lättklädda med hammare och såg tog familjefäderna sig an uppgiften med hög entusiasm. Dessutom fick Papi agera vrakdykare när delar från bryggans stenkistor skulle bärgas från havets botten .Mormor stod på stranden och målade den nya väggpanelen på strandboden - och semesterglidarna A-K och DJ tog en långpromenad till Trevik för att spana på killar.

Lite senare kom de tillbaka något nedstämda över den dåliga utdelningen, men fann nytt mod när lillskrutten hittade ett alldeles ypperligt diskhåckeybås utplacerat på stranden. SUCCÉ! >wigga< >wigga< >tjicketi< >scratch<> Sannerligen en blivande champion.


Appropå champion så tog Ester ledningen i den interna fästingligan, genom att stolt visa upp Sveriges minsta fästing glufsandes i axelpartiet. Vi får se vem som kontrar härnäst. Och framför allt: När ska Papi få sitt livs första fästing!? Dom gillar verkligen inte honom... vilket i och för sig är ömsesidigt.



Inga kommentarer: