söndag 22 september 2013

you reap what you saw


Ännu en veckända är utkvitterad - och denna ändalykt bjöd på indiansommar under lördagen och nordliga pissevindar på söndagen. Därav bad- och sommarklubbens dilemma... vi satsade nämligen allt på ett kort och utgick ifrån att söndagen skulle kopiera sin syster från gårdagen. Och nu sitter vi här med Esters frökens ord från fredagen ringande i bakhuvudet... "lova att ni badar åt mig!" Sure shot, sa vi lite kaxigt. Lördagens 17 grader i havet skulle bemästras med en axelryckning - men tro mig nordliga svallvågor i slutet av september does increase the motivation. Men ge oss en chans till... nästa vecka fixar vi det. Kämpa sommaren!


Annars så tillbringades lördagen nere i ett solbadande hamnkvarter i Nynäs, där årets skördefest gick av stapeln. Mängder av lantbrukare, odlare, bagare och diverse andra introverta kufar visade upp sin livsverk och vi lät oss väl smaka - både med ögon och mun. Det är sannerligen en lisa för själen att få lämna den bakåtsträvande och idéfattiga tokstaden och besöka en by med visioner och förmåga att utnyttja sitt läge. För varje besök blir det mer och mer självklart att det är hit vi ska - frågan är bara när vi rycker upp bopålarna. En vild gissning? 2019 eller 2022.

Kvällen ute på ön, var även den en källa att ladda styrkekraft ifrån inför en kommande arbetsvecka. Gott grill med en och annan styrketår ackompanjerades av lättflyktig jazz från Monica Z. Syrsorna arbetade med full frenesi under klar måne och kvällen avslutades tankfullt på en kluckande brygga under stjärnornas försyn.


Ett besök på ön är dock inte bara förlustelse och förströelse - och när söndagen bjöd på ett konstrande lynne så tog farsan på sig blåkläderna och utförde en tripple-win-situation. Genom att sålla grus genom en brödback från Tidermans så får man dels utvalda stenar till prydnad längs med husgrunderna. Av grusspillet som blir över bättrar man på befintliga grusgångar - och så kanske det bästa av allt... sandstranden blir liksom ännu mer sandstrand. So beach 2014!

Inga kommentarer: