söndag 29 september 2013

klockan klämtar i timme sen


Sommarklubben har retirerat och begravts vid Lotskyrkogården - en samlingsplats och tillika ändhållplats för maritima sjöhjältar, samt en och annan fyllskalle. Sedan i mitten av förra veckan fick höstdjävulen nog och drämde i med novembervindar och tillhörande väder. Vi fattade signalen och konstaterade trumpet att nu stundar sju månaders frysande utan tillstymmelse till människovärde. Låt det bittert? Som fan det är!.

Familjen Apa gjorde dock det bästa av situationen och stålsatte både sig själva och den tyska krabaten som i fredags fick tuffa ner till Nynäshamn. Vi håller så sakteliga på och acklimatiserar flickebarnet och sedan i somras så klipper sig den chicka damen på Sjödins i hjärtat av själshuvudstaden. Och när vi ändå var på plats så passade vi på att frekventera det sjyssta thaihaket ute på Estö. Ett Koh Phangan i miniformat skulle man kunna säga, och till riktigt bra priser. På vägen ut mot ön kikade vi även in genom fönstren på nyöppnade Bar and Burgers, och det såg riktigt bra ut. Det vattnades i pappens mungipor så det är väl en tidsfråga innan han ber om skjuts för att få sig en hållkäftenburgare och lite Brooklyn till det.


Annars var det en ganska laidback helg som bjöd på både ömsom vin, och ömsom vatten avseende väder och dryckesintag. Överlag var det en ganska trött församling som bevistade paradiset denna helg vilket genererade aktiviteter dagtid, god middag och sedan tidig nattning efter ett par munnar vin. Undertecknad har burit på något skit i kroppen under veckan som gått och det vill inte riktigt bryta ut. Kanske därför som jag aldrig riktigt löste biljett på varken mat eller vintrippen. Det smakade helt enkelt inte så mycket.


Nu är ju en helg på ön inte bara rekreation, träning och förlustelse. Man betalar av också, och då tänker jag inte på den summa vi lägger i driftsfonden varje månad. Utan den incashning av svett som förpliktigar. Olas poppel fick finna sig i att bli uppstyckad, och vintern ter sig genast lite varmare.


Egentligen har jag lovat Ester att vi ska hålla oss hemma nästa helg med mys och Sydpoolbesök. Men så såg jag i den lokala tabloiden att det stundar actionhelg för surfsugna tjejer på Stenstrand. Jag tror vi får sätta oss ned och förhandla helt enkelt..

Inga kommentarer: