torsdag 3 mars 2011

Äventyr till sjöss



Vad gör man en solig torsdag i mars som dessutom är ledig? Man tar självklart med sin ögonsten på äventyr ute på Ålands hav. Det är en ny generation kryssare som ska skolas in, och vem är bättre handledare än killen som har gjort allt på en finlandsfärja... och då menar jag verkligen allt. Och för er som har gjort seglatser med undertecknad och som antagligen satte kaffet i fel strupe så kan jag lugna er... vi körde by the book idag - och Rosella står kvar hel och ren där vi lämnade henne.

Ett smart drag var att ta båten från Kapellskär, vilket förvisso innebär en timmes extra busstur men den båten går 12.00 istället för okristliga 07.00 ifrån Stadsgårdskajen. Vänder i Mariehamn och är tillbaka 18.00. Peeerfeekt som Lennartsson hade sagt.

Ester var eld och lågor. Tror jag det som hon har tjatat att få åka "stor båt". Tycker dock synd om morfar Lasse som med all säkerhet kommer att få uppleva krav på att köpa ny båt. Gärna en med bollhav, restaurang och toalett... Konceptet var helt perfekt, Ester som till skilnnad mot sin far är av en social natur fixade vänner i lekrummet direkt. Och en inte allt för nödfrågad Papi kördes ut till den närliggande restaurangen där han kunde sitta och kontemplera över ett glas rött. Ville Viking underhöll med Cirkusskola och Trollkonstnär till de yngres jubel. Papi och de övriga pensionärlediga skrynklen fick hålla till godo med Willy Björkman - och jag är jävulskt intresserad över vad hans arvode är, för det här var det mest embarmliga och dåligt förberedda jag någonsin sett. Hade gjort det bättre själv på stående fot. Men skrynklena var lyckliga, han är ju så käck...



En toppendag hur som helst, och DJ imponerade stort med sitt uppförande.

Inga kommentarer: