tisdag 21 maj 2013

bull you!


Jag lägger ned nu... stänger av. Det funkade den 8:e december 2010 när Coca Colan lyftes bort ur mitt liv till förmån för mineralvatten. Och jag ser inte hur min tjurskallighet inte skulle kunna mota bort dessa röda kossor in i hagen igen.

Har gjort den årliga hälsokontrollen med tillhörande prostatatrevande tumme i rektum och allt såg bra ut. Ballarna satt där de skulle och uppvisade inga missformade tillväxter och min LUTS dvs. kronisk prostatit är sådär ovanligt snäll som den varit hela tiden. "Sitt inte kallt och onanera mera" lyder ordinationen även i år.

Meen, som Tony Irwing brukar bräka... blodtrycket var lite för högt än vad som anses normalt, vilket nu föranleder att jag kommer att kallas till sjukhuset för en 24-timmarsmätning. Detta innebär att jag under ett dygn kommer att stolpa runt med en manschett och en mätanordning som med jämn frekvens mäter trycket. Det troliga är väl att jag i sedvanlig ordning frammanade den sk. white coat hypertoni-effekten - dvs. stress i sjukhusmiljö och närheten av läkare. Brukar kunna hålla den i hyfsad schack, men det har under årens lopp till och med hänt att jag har svimmat.

Hur som helst så gav det mig ändå en tankeställare, och även om jag kanske inte vill skriva under med eldskrift på de varningstexter som mejslats ut kring Red Bulls påverkan på hjärtsystemet så känns det ju dumt att chansa. Synd på så god dryck, men hälsan kommer först. Och med tanke på att Coca Colan så lätt gick att ersätta med källvatten så borde det tänkta substitutet i form av XUBI funka bra. XUBI är dessutom billigare... bara en sådan sak.


Vad är då XUBI?  70% naturlig fruktjuice och 30% kolsyrat vatten. Fritt från sötningsmedel, tillsatt socker, färgämnen och konserveringsmedel. Smaken är lite sträv men fantastiskt god om den är kall. Årets nyhet är Päron/Persika och det är en riktig höjdare. Hallon/Citrongräs funkar också bra - däremot kommer jag nog inte lägga särskilt många bucks på Vattenmelon/Jordgubb. Pröva själv vettja!

Inga kommentarer: