fredag 29 mars 2013

Lång fredag eller långfredag?


En långfredag kan vara olidligt lång och fantastiskt tråkig. Eller så blir den helt enkelt vad man gör den till. Förvisso bjöd årets version på två motarbetande faktorer i form av så tidig påsk som det bara går, kombinerat med ultravinter. Kan tycka att det är lite märkligt att kristendomen låter fullmånen styra infallelsen av denna årstid. Å andra sidan kanske det är det minst märkliga som går att anknyta till denna typ av hobby och livsstil.

Vi trummade dock på i redan inkörda spår, här behövde inga öppna dörrar sparkas in. Istället följde vi det inarbetade konceptet med äggfrukost, målartävling och den spännande skattjakten där Påskpiraten lämnar karta med tillhörande mystiska ledtrådar. För varje år lite klurigare, och eftersom flickebarnet har börjat läsa så var en hel del av bilderna utbytta mot text. Ester tycker verkligen att det här är skitkul och lever sig in ordentligt i jakten. Tror jag det, för det brukar inte vara någon dålig skattkista som väntar i slutändan.

En löprunda och ett tvättpass i tvättstugan hann vi också med innan ork och humör peakade. Därfär föll det sig naturligt att jag skickade hem "världsministrarna" till Turingelunden efter middagen, under förevändningen att de säkert skulle uppskatta Let's dance före PSG mot Montpellier. Dessutom behöver jag en natt till på mig att ställa om efter senaste nattmanglingen på jobbet.

I morgon är en ny dag och då drar vi till Sundsvik för gourmetsvull och grill. Bäst att börja ladda de sociala färdigheterna redan nu.

Inga kommentarer: