söndag 30 september 2012

rapport dag 6


Söndag morgon nådens år och Jimmy fick nog. Vad är det för liv att sväva runt i en innerstadsvåning med gips, värk, domningar och en tom debet-rad på know-what-kontot. Därför drog vi katten i svansen och tog tjuren vid hornen och ringde in en droska till Lovisinsgatan - och redan här kunde vi addera till upplevelsepaketet att när Södertälje Taxi lovar att bilen kommer om tjugo minuter så betyder det femtio.

Väl på plats så slog Papi näven i bordet så mycket som hans små handlovar nu tillät och krävde översyn och rekond. Gärna sakralt helande om så gick att uppbringa. Det gjorde det inte. Men den här killen är inte så nogräknad utan såg det som framgång att någon kunde tyda hans journal och muntligen ge en vettig analys av den. Därför:

Brutet: Nej
Spricka: Nej
Ledbandsskada: Ja
Grad 3: Nej
Grad 1: Nej
Grad 2: Ja
Gips: Nej
Jobba: Nej
Verkligen?: Ok, då om 3 veckor.
Verkligen?: Ja, du kan väl känna dig för om 7-10 dagar om du verkligen måste.
Kryckor: Ja
Springa: Är du dum i huvudet?
Verkligen?: Ja,verkligen. Om 4-6 veckor kan du antagligen börja rehabba.
Verkligen?: Ja, men va fan... sätt dig på spinningcykeln om två veckor då! Moron!

Ni ser! Är man bara lite på så får man besked - så nu glider jag runt i en innerstadsvåning med ledbandsskydd, värk, domningar och en nollbalans på kreditkontot. För jävla bra dag må jag säga.

Fotnot: Har funderat på hur läkare egentligen har tacklat det här med alla digitala nymodigheter  som gör att de inte längre i lika stor utsträckning kan exklusivisera sig själva genom en oläslig handstil. Efter att ha läst det utprintade sjukintyget gör jag det inte längre - man klämmer bara in en tre fyra stavfel och ihopdragningar i varje mening. Fantastiskt, jag är imponerad!

Inga kommentarer: