fredag 7 september 2012

höstgärning


Var det inte han tokskallen Stephen King som way back publicerade novelleposer med årstiderna som teman. Well...jag tycker också att höstens antågande är horrifying och kunde i dag pricka av ytterligare ett tröttsamt tecken på att vi är där nu... Ingen tur ut till ön... istället fredagsmys med kärleksflickan som plockades upp vid rökrutan på Oxbacksskolan för deportering mot Kringlans deli och pappas druvhörna på Systemet.

Till farsans stora lycka (not!) har TV4 pumpat igång evighetsprogrammet Fångarna på fortet igen - antingen i brist på fantasi eller så har de helt enkelt identifierat att det finns en mängd hjärntvättade kids ute i landet som tvingar upp tittarsiffrorna till tredubbelt då deras stackars föräldrar fastkedjas till ackompanjemang av Gundes hurtighet och Agnetas präktliness.

Tur då att den här gubben har nosat upp en alldeles förträfflig italienare i form av Boira' - en sangiovese från Marche med livlig syra som får det att spritta i gomseglet. Tre glas senare även i de lurviga. Lägg därtill att det är ett vin under hundra kronor (89) och du förstår att du får mycket för pengarna. Ekologiskt odlat och passar bra till lamm och fläsk - kan där tillägga att häst också funkar alldeles ypperligt. Detta är höstens vin och en anledning till att ta sig igenom denna dimmiga period på året. Bara på "Ge mig Fem" - din Frithiofsson på nätet. Och då är det skit-samma att det är skruvkork.

Inga kommentarer: