torsdag 26 augusti 2010

medvindDet börjar dra ihop sig, och temperaturen har höjts - på söndag är det bara 3 veckor kvar till dagen D. Och visst är det skönt med en berättigad medvind i seglen. Oppositionens insats so far andas uppgivenhet och det stående mantrat just nu (när man inte ägnar sig åt att försöka smutskasta alliansens politik istället för att lyfta fram sin egen) är att under nästan desperata och tårdrypande former vädja till soffliggarna... "Det är där vi har våra väljare" säger Mona Sahlin...

Men vänta, hör ni vad människan säger? Det bekräftar ju oemotsagt de paralleller som jag brukar dra till den bidragspolitik som man försöker tona ner... Vad hon alltså försöker få fram är alltså, "Våra väljare är de som inte bryr sig". Det vill säga "det stora antal" som några få ska försörja under solidaritetens ledstjärna. Så tolkas nämligen begreppet solidaritet i modern tid.

För dig som inte ligger på sofflocket, men fortfarande är en aning förblindad av ett socialromantiskt arv... Ge Fredrik 6 minuter här ovan så får du den nakna sanningen...

Om det flyter - Låt det flyta.

3 kommentarer:

ette sa...

tyvärr, min röst vinner han inte. och jag vet flera som kommer rösta rött och definitivt inte är soffliggare. man kan inte dra alla över en kam. det finns nog soffliggare som röstar blått också.

Jrb sa...

bara för att ha begreppsbilden klar... en soffliggare röstar inte alls - så rent krasst är han/hon varken röd eller blå - mest likgiltig.
Det är dessutom helt i sin ordning att du röstar utefter dina egna värderingar och levnadssituation - den rätten skulle jag aldrig förneka dig.

ette sa...

ok. nu uttryckte jag mig fel. men det finns nog dom som är soffliggare som är blåa i tanken. det var så jag menade. jag råkar faktiskt känna några såna.