måndag 9 augusti 2010

det regnade i alla fall inte...


Söndag innebar årets träff med herr Winnerbäck (börjar nu inse att han är nära att slå mina 8 träffar med Robbie Williams...) tillika en ny enviromentupplevelse i form av Långholmsparken som konsertarena - dvs. den gamla muromgärdade fängelsegården. Låt oss säga så här... hade inte konserten som gick av stapeln kvällen innan, utsmyckad med hällregn varit, så hade detta möte varit angenämt - nu var det mest LERIGT... damn it.

Fast för en ärrad Roskildeveteran så var ju detta förutsägbart - därför skitpjuck på och en förbokad inställning att är det mud som serveras så är det bara att sleva i sig. Däremot så fick ju våra picknicplaner sig en törn - men iskall rosé och härlig pastasallad smakar bra även under ett gråmulet molntäcke intill JAS Gripens nedslagningsplats 1993.

Musikmässigt då? Om vi räknar bort avfällningarna i Dundertåget som inte fyllde någon funktion alls så var Sophie Zelmanis lågmälda gitarrbetänksamheter njutbara i skymningen, men jag förstod inte riktigt grejen med förinspelat publikljud - känns som below hennes värdighet. Och Laleh... jag säger bara... mmmmmm! Så sjukt bra live - jag blir så himla glad av detta yrväder... man måste nästa se henne och hennes mimik för att nå ett inre djup i hennes galna låtar.

Och Lars... Igår fanns det bara en Lars på Långholmen och då pratar vi inte om morfar Lasse eller Lasse i Parken uppe i Hornstullbacken... Har han någonsin låtit bättre? Ljudet var superbt och bandet kanske än mer tight och ihopspelat än vanligt. Och Anna Stadling har kanske aldrig varit renare i sina toner... du vet att vi älskar Idde, men i hennes frånvaro ägde du. Dessutom var den påkostade backdropen (med svenska mått mätt) ett grymt komplement med eftertänksamma foton och stämningsfulla filmer. Ljussättningen var även den i toppklass - ja, ska vi gnälla över något för att inte fällas som allt för jäviga så börjar vi väl kanske kunna lite av mellansnacket nu... den där brevbäraren i Budapest känns inte lika intressant längre.

Helt enkelt en riktigt bra kväll utan regn och med en Ester som skötte sig exemplariskt - och som jublade lyriskt när Bjurö Klubb kom - hon älskar textraden "Vad ska det bli av dig!". Dessutom hittade hon lite homies i en närliggande lekpark som förgyllde hennes kväll.

6 kommentarer:

ette sa...

det är inget fel på dundertåget. och hör sen!

Jrb sa...

jag hörde dem och konstaterade att det var en mängd fel på det loket...

ette sa...

jag har också sett dom och märkte minsann inget fel. du börjar bli gammal jimmy, det är kanske dags att kolla upp din hörsel!

Jrb sa...

inte mer än att texterna är så banala att till och med proggarna hade garvat åt dem... jag säger inget om det rent tekniska. De är jätteduktiga musiker... men du verkar ju inne på det nu - tänker på Toto..

ette sa...

hey, glöm inte journey!

Jrb sa...

eller Rush.