måndag 15 februari 2010

nattvecka

Det är nattvecka på jobbet den här veckan - så kvaliteten på blogginläggen pendlar av gammal god vana från obefintligt till innehållslöst. Därför fegar vi lite inledningsvis med att throwbacka - och nu ska vi way back... vi pratar typ Geneta Fritidsgård.

Fick den här låten i huvudet nu i natt och gick och nynnade på den. Och när jag nu ser live-videon så är det med blandade känslor. Lite lyckorus för att man hade en så satans kul och lättsam uppväxt - men också lite vemodhet när man inser hur äckligt gammal man blivit. Och det går liksom inte att släta över längre... ja, släta över får man ju inte heller längre göra.

Den dagen den här kvinnan går ur tiden och vi får tillfälle att summera hennes karriär, så skulle det förvåna mig stort om det inte är dags att droppa epitetet störst på tex. Elvis, Beatles och Michael Jackson. Deras storhet har växt postumt - Madonna har varit störst i snart 30 år... hur ska det då inte bli sen.

2 kommentarer:

g sa...

Nu fick du mig att surfa in på den här sidan. Verkar helt skevt, iofs så börjar artikeln med en friskrivning om att det inte finns något bra sätt att räkna försäljningssiffrorna på...

Förhudslös och Ryggradslös sa...

är medveten om de där siffrorna - det som skulle vara intressant att veta är hur mycket vissa artister sålde under aktiv tid kontra postumt. Madonna har ju inte riktigt hunnit släppa den 43:e uppsättningen greatest hits ännu.