torsdag 25 juli 2013

sommar på ön1, ön2 och ön3


Mäktigt tornade den upp på randen till bråddjupet med en dramatisk himmel som bakgrund. Vi hade trotsat ett stormande hav, och bemästrat en vindlande brant klättring på kalk- och skifferstigar för att nå vårat mål. Det mytomspunna fyrhuset på Stora Karlsö.

Med en uppväxt som präglats av pojkrumslitteratur i form av Enid Blyton, Bröderna Hardy och Alfred Hitchcocks tre deckare så är det kanske inte så konstigt att ett genuint intresse för fyrar väcktes hos Papi. Piskande hav, smugglare, svepljus i natten, dolda agendor, ruvande hemligheter, stormlyktor, tidvatten, slippriga grottor osv. Håll med om att fyrar sänder ut en mystisk tentakel som grabbar tag i en. Och vem satt inte på helspänn när Kullamannen visades på TV?

Nu gick det dock ganska lugnt till väga vid denna visit. Maria Werns mördare satt uppenbarligen fortfarande inom lås och bom (se trailer nedan) och det enda som skedde i lönndom var Anna-Karins tilltag att stjäla med sig min förlovningsring som nu hade ytterligare ett ingraverat datum. Så nu är man stadgad igen - men jag tänker lite som så att äh, va fan... Rod Stewart har mer på sitt samvete så det här blir alldeles säkert bra.

Är hemma i staden på sedvanlig torsdagstvätt. Första delen av semestern närmar sig sitt slut och nästa vecka väntar fyra omotiverade arbetspass. Så även denna gång levererar jag bara ett fotocollage med lite bilder från veckans tre öar. Men får jag bara de där arbetspassen gjorda så väntar mer äventyr. En roadtrip där hela familjen ska få sitt... Ester har önskat Göteborg och Liseberg - check. Mami kräver ett par beachdagar nere bland societeten i Falsterbo/Skanör - check. Och den mindre krävande Papin vill besöka Jakriborg - check. Om du liksom han bejakar en arkitekturintresserad ådra så tycker jag att du ska googla på just Jakriborg. Fascinerande!Inga kommentarer: