lördag 24 juli 2010

SagostigenHar precis avnjutit en allt annat än glamorös middag och ser hur regnet piskar gatstenen utanför köksfönstret. Avlägset känns just nu den 4 veckor långa värmebölja som höll landet i ett tropiskt järngrepp - men allt är naturligtvis relativt... vi klarade ju oss från regn under vårt äventyr i de trollska sörmlandsskogarna tidigare idag.

Vi kom alltså hem igår efter två veckors lisa för själen i min älskade skärgårdsmiljö , jag saknar redan det rofyllda ljudet av havet som bränner mot land och fåglarnas skri. Väl hemma så möttes vi av nya hyresgäster i form av en svartmyrskoloni som hittat in på något skumt sätt genom golvlisterna i vardagsrummet - självklart bakom de fastborrade bokhyllesektionerna. Det blev till att konsultera Mr Myrr eftersom förhandlingarna kring arrendet strandade - efter det har jag inte sett till dem.

Idag var det alltså trolläventyr som stod på agendan, närmare bestämt vid pittoreska Sagostigen, drivet i familjeregi och beläget mitt inne i skogarna mellan Malmköping och Eskilstuna. Ett mysigt koncept som interagerade både vuxna och små kring välkända sagor och uppbyggda miljöer som triggade fantasin. Allt i lagom amatörmässig anda som i dagens artificiella och sterila tillrättalagdhet andades en frisk fräschör. I anslutning till de stora ägorna hittade vi även ett stort lekfält med allt från hoppborg, studsmattor, eldrivna fordon, gungor, karuseller till klätterväggar och ponnyridning. Lägg därtill bondgård, loppmarknad, antikbutik, café och tacobuffé samt en otroligt charmig teater på en loge så har du en fantastiskt lyckad dag. Ester trivdes med att återse både farmor och farfar och busade ivrigt med dem. Papi hade också en bra dag och blev nästan lite fascinerad av Rita Prick... måste nog googla lite.

Inga kommentarer: