tisdag 27 juli 2010

fönstret mot gårdenIntressant, och framförallt en internationell kväll på innergården - kände hur Alfred Hitchcocks ande svävade mellan huskropparna.

På bästa plats, i front seat så slog sig Papi ner på sin patio för att bevittna ett lustfyllt skådespel i tre akter. Till sällskap endast ett par kalla pils och den fladdrande veken i lanternan.


Akt 1 bestod av ett fullfjädrat musikkrig där syriansk disco, finsk tango och vemodig balkan-schlager slogs om utrymmet. Här hade diskantkombatanterna föga att sätta emot suryoyo-soundsystem - som kvällen till ära varvade ylandet med någon Mr. Music-CD från 1993.

Akt 2 kunde ha resulterat i ett ryskt folkmord då interna stridigheter och hetsiga familjeinvektiv trumpetades ut med urgisk pronansering. Kvällens klo blev nog ändå "- din psykopatiska gamla hagga!!" till ackompanjemang av en dundrande balkongdörr.

Akt 3, tillika pågående innehåller ett visst mått av kulturkrock. Då det i vissa delar av världen till synes hör till god ton att inleda en familjär grillfest klockan 22.00 - så utgår jag ifrån att det är en positiv manifestation till den andel äldreboende som detta kvarter utgör. Rock on grannar!

Inga kommentarer: