lördag 11 juli 2009

Saker som stör Jimmy (del 9)




Åter igen lång tid sedan sist... Papis toleransnivåer firar triumfer i takt med att år adderas i folkbokföringen, och få saker eller inga - förutom SV(A)MP:ens något krystade och skitnödiga oppositionspolitik - får honom att höja på ögonbrynen. Been there, done that och förlikat sig med människans tillkortakommande.

Men nu är det alltså dags igen - och idag höjer jag megafonen dels som far till Ester, men också som initierad och driven skattebetalare.

En hel höst, vinter och vår har förflutit sedan förra sommarens succé med ballonguppstigningar på Tom Tits Science Center här i Södertälje Centrum - och lika många gånger som det finns veckodagar i dessa månader så har vi passerat denna amusement park på väg hem från dagis. Och precis lika många gånger har Ester lystet pekat på ballongen (som av någon anledning fick stå ute hela vinterhalvåret, men det där är tekniska detaljer som en lekman som jag inte ska fördjupa mig i) och saligt förkunnat att när det blir sommar ska vi åka i den... "och hon kommer inte att vara rädd".

Därför var det med spänd förväntan som vi såg det av Tom Tits angivna startdatumet den 6:e juni med tillförsikt an. Vi accepterade även, om något moloket att startdatumet flyttades fram till det lite mer luddiga i slutet på juni. Däremot är vi gruvligt irriterade, ja rent av förbannade över att man i början på juli går ut i lokalpressen och proklamerar att man har upptäckt att säkerhetsnätet har gått sönder under vintern och att det inte finns några sådana på lager hos leverantören. Beställningstiden är även den något luddig men med ett krystat flin så slätar man över fadäsen med att ballongen har fått en egen liten ikon på hemsidan där man kan se huruvida ballongen lyfter eller inte... Varför i hela helvete då? Berätta istället vilket datum ni tänker skicka upp ballongaset!!


Och när gjordes denna inspektion av skyddsnätet egentligen? Med tanke på att man faktiskt har gått ut med startdatumet den 6:e juni så föreligger det för mig som om man gett blanka fan i att se över ballongen fram till dagarna innan detta datum. Och att inte då heller kunna erkänna att man missbrukat skattebetalarnas och utsocken gästers förtroende genom att berätta att man gjort en stor jävla miss är bara för ynkligt. I stället skjuter man fram det hela lite godtyckligt.

Skattebetalarna tänker ni... hur menar han... Jo, Tom Tits som företeelse är ju införlivat i koncernen Telge där kommunens skattebetalare (även om vi är ett utdöende släkte) står som delägare och borgenärer. Investeringen av denna publikmagnet som ligger i flermiljonsklassen är med andra ord sanktionerad av dig och mig - just med motiveringen att inbringa både turism och likvida medel till en redan hårt ansträngd kommunkassa. Jag vägrar därför att tiga när jag ser hur dessa klåpare som skulle förvalta denna investering har misslyckats så kapitalt. Det borde fan vara skottpengar på sådant här slarv.

Ester har resignerat och suckar bara uppgivet när vi rullar förbi monumentet över människors dumhet - själv kokar jag inombords...


Bilden ovan är stulen från Tom Tits hemsida med berått mod - det är det minsta dessa pajaser kan bjuda på.

1 kommentar:

The Johansson´s Blogg sa...

Du ska även veta att ballongen innan den kom upp i luften förra året har legat förpackad i en stor låda på Tom Tit i 5 år FEM jävla år. Den kostar även några skattepengar i helium varje år, då den måste fyllas på hela tiden.