söndag 28 juni 2009

Seven Nation Sausages


Vilken vecka det har varit!! Och värmen fortsätter nästa vecka!! Och tänk vad vi suckade på Midsommarafton!!
Denna otroligt heta söndag gick i det internationellas förtecken på många sätt - det övergripande temat kan vi nog kalla för spansk siesta i dess positiva mening. Utöver detta så har varje action denna dag andats lite global vinkling både hit och dit, hör bara:
  • Finnen och tillikaDJ's gudfar Clubba dök förbi på förmiddagen för att ta en pro-semesterfika - med sig hade han den bästa av bästa sommarpresenter till Ester, en saftig check hos Hemglass. Vi chittchattade lite om sommarplaner och om vad som händer till hösten. Lite skvaller hann vi även med.
  • Dessutom hade han även med sig ett tips, som jag nog vågar utlova redan nu som ett av sommarens viktigaste. Brittiska Taylor & Jones säljer egentillverkad kvalitetskorv i alla dess former och även de former du aldrig ens hade kunnat gissa. Hantverkargatan is the place vid varje grillkväll i sommar. Eller i alla fall när korvtarmen skriker så högt att Peggens nos får finna sig i att rulla de fyra milen från Nynäshamn. Ya mo be there!
  • På eftermiddagen efter en skugg-session i gårdens sandlåda (lekplatsen i Badparken var alldeles för upphettad) så förlustade vi oss i röd dansk korv och holländsk Pappa-dricka samtidigt som Papi slog sig förnöjt på magen och utbrast att visst är det något med svensk sommar trots allt!
  • Appropå det så slog det mig just att när det var som regnigast för två veckor sedan så kom jag att tänka på de sommarnätter av olidlig hetta som man minns som barn - jag har en svag aning om att det stundar en 2-3 sådana just nu. Tvivlar starkt på täcke i natt.

I kväll blir det chill i soffan med skånsk spänning ifrån Ystad - Wallander ska få gå omkring och vara förvirrad i 90 minuter är det tänkt. Säga vad man vill om de förvisso småtrevliga produktionerna som ges ut nu - men ingen gör Wallander så bra karraktärsmässigt som Rolf Lassgård... och det är likadant med Gunvald Larsson - och nu får man väl på pälsen, men tro mig - jag fascineras också av Mikael Persbrandts tolkning av romanfiguren, men den har föga gemensamt. Är det någon som gör honom rätt så är det just Lassgård - synd bara att han varje gång hamnar i undermåliga produktioner.

1 kommentar:

Ulle sa...

håller med, Roffe L regerar!!!