fredag 13 april 2007

Vi har vår i luften - var har ni er?




Äntligen!

Det tog sina sakteliga 7 månader av depressivt mörker - och när man precis börjat snegla åt antingen annonser med sista-minuten-resor alternativt ett bra tågspår att lägga sig på - så tittade hon förbi igen. Lika vacker och varm som alltid. Välkommen Sol, du är efterlängtad.

Men det är också ett antågande som förpliktigar. Helt plötsligt slår det en att det på en hel del fronter finns viss eftersatt verksamhet... Så nu gäller det att bita ihop:
  • Ny bilbarnstol införskaffades idag.
  • Bilen ska in på service samt få den där spridaren utbytt.
  • Sommardäcken ska på.
  • Balkongmöblerna ska slipas och oljas.
  • Matsalsbordet ska slipas och oljevaxas. Likaså bords- och stolsben.
  • Fönstrena ska putsas - bara gruset sopas upp på gatan utanför.
  • Esters 1-årsdag ska planeras med inköp. Dessutom ska sista inbjudningarna skickas ut.
  • Golv ska läggas i Esters rum - samt nya mattor ska införskaffas.
  • Nya murgrönor till alla fönster har införskaffats.
  • Jimmys racercykel ska säljas av - vilket blir en bra grundplåt till nya 42'-plasman med tillhörande media-möbel. (Men vi avvaktar nog till september, då borde den vara nere i runt 11 lakan.)
  • Sista investeringen i friggeboden på Torö ska göras.
  • Papi Cholo ska få lyxa lite efter flera månader i misär och armod. Han ska få en ny ryggsäck eftersom den nuvarande endast hålls ihop av svettpartiklar. Likaså är han värd en uppsättning t-shirts från Brothers, ett gäng strumpor från Bläck, och några briefs med gylf om det nu går att hitta det i det numera avsexificerade boxer-Sverige. Som pricken över i:et så bör ett par Nike Low Dunk landa på hallmattan som också ska bytas ut.

Låter fruktansvärt bra det här... nu ska jag bara klura ut vem som ska betala kalaset. Ska kolla med Anna-Karin om hon har lite undanlagt.

Om så är fallet finns det all anledning att fira med en kall Corona och senaste Lehane på balkongen. En lätt bris i ansiktet och en innergårds ljud och lukter som kuliss...ahh! Apropå balkong så finns det nu en inovativ lösning med inbyggd grannsämjare från Henrik Drecker Design (se bild överst). Ska bli härligt att fixa helgsteken i blomlådan. Mer sådant.

Utöver det så meddelas härmed, och endast här att paret Bergqvist/Jonsson har nått en förlikning i barnvagnsfrågan. Ester föräras med en Herqules Rally och därmed är saken utagerad.

Ps. Enligt en artikel i LT så har bilinbrotten i Södertälje ökat - Flera vittnen har gjort gällande att en man med ett förvirrat ansiktsuttryck, mumlandes "råbarkat" har smugit runt på parkeringsplatser runt om i kommunen. Polisen är fortfarande osäker på om man ska dra några vidare kopplingar kring det fenomenet.

2 kommentarer:

g sa...

Det är mycket nu... troligtvis blir ingenting gjort.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

ovanstående kommentar är - ur rent freudianskt perspektiv - som hämtat ur läroboken, avseende en person som väljer att projicera sitt eget tillkortakommande på andra...