söndag 10 november 2013

Eld över hav och land


Två veckor sena med vårat nu årliga event, eftersom vi skulle passa in så att så många som möjligt skulle kunna hitta ut till en höstkylig skärgård. Eld över Hav & Land är en manifestation för att visa att arkipelagen lever året om och inte bara består av monetärt tunga sommargäster. Dessvärre regnade själva eventkvällen bort och ambitionen med ett bål på stranden fick ge vika för det sunda förnuftet.

Men innanför immiga rutor i storhuset fröjdades samkväm tillsammans med tungt röda drycker och en rådjursgryta som frambringade både åååh och mmmm!


Småkluttarna har gjort den här helgen till sin spökhelg och när det fortfarande var ljust så genomfördes en tipspromenad längs med skelettstigen ut på udden. När så mörkret gjorde entre i viken så svepte tvivelaktiga figurer fram ur dess skuggor. Nere i martallen hängde ett illvilligt lik med ilsket blinkande röda ögon och på boomboxen ylades något om vad räven säger.

En helg och tradition som gör de mörka månaderna kortare, förvisso kanske mest imaginärt men ändå. Lite arbete på tomten och ett långpass på lördagsmorgonen hanns också med, synd bara att underbart alltid är kort. Nåja, 33 veckor till semester - bit ihop.

Inga kommentarer: