onsdag 29 december 2010

julledighet



DJ och jag börjar få rutin på det här med julledighet nu... synd bara att julafton valde att lägga sig på helt fel dag vilket spolierade alla klämdagar - dessutom hamnade de ordinarie röda dagarna på lika ordinarie helgveckodagar. Men det är ovidkommande, ledigt är alltid ledigt.

DJ brukar droppa in runt 08.00 för att försöka skaka liv i faderskapet, vilket är att likna med ett mission impossible. Speciellt eftersom han sitter uppe på nätterna och tragglar kvalitetsfilm... precis, inte flåsfilm! Nu i natt blev det helt underbara The Town som Stefan på jobbet hade tipsat om. Nåväl, flickebarnet fick en grymtning till svar om att Bollibompa antagligen bjöd på kvalitetstid inne i vardagsrummet. Vid 09.15 däremot, var undertecknad uppe rise and shining med ett leende på läpparna och började rodda frukost, inklusive det obligatoriska ägget med kaviar som underbygger Esters kloakfunktioner. Tro mig - hennes avgaser är inte av denna värld.

So...what to do today? Vi ringde ner barnets andra vårdnadshavare för lite Wii samtidigt som Papin begav sig ut med karta och flås i högsta hugg. SNO har ju tagit det ustökta initiativet att placera ut lite nya vinterkontroller för den blivande orienteringsvirtuousen. Härligt vinterpuls och 6 nya stolpar att rapportera in.

Väl hemma så sprätte det i benen på den mindre varianten och påkallad uppmärksamhet avseende skridskoåkning kvitterades och godkändes. Så på med hela polarkitet för en frysande pappa och sedan iväg till Dalparken där dagsljus fick övergå till skenet från Dalparksgrillens neon. Men kul hade vi på den nyspolade isen som initialt bjöd på lite utmaning. DJ kom på att lösningen hette fart samtidigt som Papi tackade Jofa för kvaliteten på hjälmen.

Just nu rundar vi av dagen med lite onsdagsmys i form av Fajitas och god dryck i glasen. Esters glas har vit vätska och Papis är röd. I Papis fajitas hittar vi marinerad kyckling - i Esters föga upphetsande köttbullar, men vad gör man inte för husfriden... se där ett litet nedslag i verkligheten hos Fantomen och hans familj.

Inga kommentarer: