torsdag 23 september 2010

kartjakt



Ruttnade till slut på det abstinensfyllda vilddjuret som klättrade runt på väggarna och bara jävlades efter att ha varit inspärrad två dygn med rethosta...

Så på med kläderna och uppställning ute vid innergården - här vankades det lekfullheter när fädernet iscensatte aktiviteter under faderskapets paroll och ansvar. Med sig hade han ett upplägg som borde trigga till och med denna chimpans. Bokstavsjakt över skog och mark under http://www.hittaut.nu/ :s beskydd och html-ansvar. Ett perfekt upplägg som kombinerar friskvård, motion, friluftsliv, bokstavslärande, kartmetodik och framför allt gemenskap. Lägg därtill att du faktiskt kan vinna lite stash på att släpa din avkomma genom vegetationen - så visst!!

63 stolpar, eller checkpoints som det lite flådigt heter, med olika svårighetsgrader är utplacerade runtom i Södertälje tätort. Utöver detta så dyker det månadsvis upp punkinsatser med ett par extra utplacerade stolpar över ett begränsat område. Bokstäverna som man letar upp för man sedan in på ovan nämnda hemsida där man registrerar sig. Spännande värre för det lilla flickebarnet som inkasserade sina tre första stolpar under eftermiddagen - är hon frisk i morgon så plockar vi två till efter dagis.

Kanske inte lika spännande som geocaching - men väl en inkörsport, och det går att använda GPS också om man vill. Men det är för fegisar - vi som läste Hjortfot när vi växte upp behöver inte sådant crap, vi kollar åt vilket håll myrstackarna är uppbyggda kring trädets stam.

7 kommentarer:

henriette sa...

chimpans? vad är det?

Förhudslös och Ryggradslös sa...

en apa utan s... inte ens jag letar uppenbara snabb-stavfel, men det är väl Ohly-genen igen.

henriette sa...

gör du inte? du är väl snarare expert på det!

Förhudslös och Ryggradslös sa...

aldrig stavfel - syftningsfel my dear...

henriette sa...

dear? det var väl ett syftningsfel om något....

g sa...

tycker nog att det var en ganska solklar sarkasm, men å andra sidan hänger man ju inte med längre

henriette sa...

i den här bloggen förekommer det väl inga sarkasmer?