lördag 18 september 2010

manegen är krattadDet börjar dra ihop sig... allvarets stund är snart kommen...

Skjortan är struken, morgondagens kostym är noggrannt utvald och framhängd, velar lite mellan slips eller moderiktig scarf, inga palestinasjalar här inte... röstkort och valsedlar är framlagda och ifyllda. Måtte inget gå fel nu.

Opinionssiffrorna har sett lovande, för att inte säga väldigt bra ut de sista månaderna. De massmediala debatterna med huggskott och tjuvnyp från de som varken kan eller vill eller vet har parerats snyggt. Förhoppningsvis så är de senaste fyra årens facit, samt den beroendeframkallande känslan av den fria viljan och möjligheten att få ta egna beslut tillräckliga drivkrafter för att ro det här i land.

Förhoppningsvis så är samhällsbärarna, som vet vad ordet solidariets rätta innebörd betyder, fortfarande i majoritet. För mig är valet enkelt... om en borgerlig regering kunde uträtta allt man gjort under en av tidernas svåraste lågkonjunkturer - vad ska man då inte kunna uträtta för stordåd under en uppblommande era av goda framtidsutsikter.

Morgondagen är en dag fylld av spänning, nerv och förhoppningar. Sjävla röstförfarandet är en högtidlig ritual som utförs med ackuratess. Därefter stundar intagande av valfläsk i bildlig mening. AK har annonserat lite om en eventuell familjemiddag hemma hos henne... om väder och vind är gemytligt så skulle jag nog förorda lite tapas och vin nere på Mira Mar innan valvakan på TV tar sin början.

Såå... om det flyter - låt det flyta... om det funkar - låt det funka. Det är ditt val, se bara till att rösta rätt.

Inga kommentarer: