tisdag 19 juni 2007

Free Jimmy


Ok Roloj! Jag köper att jag gestaltas som en nerpundad knirkeliknark-elefant. Jag står till och med ut med att du har en roll i filmen... Men what the heck, vilka är Flea & Gaz?
Cirkuselefanten Jimmy föddes fri i Indiens djungel. Infångad i unga år visade han tidigt prov på sin talang för cirkusyrket och han blev snabbt en publikfavorit. Men pressen att prestera och uppträda inför så mycket människor, kväll, efter kväll, tärde hårt på honom. Hans tränare började ge honom små doser uppiggande innan showen. Tjugo år som cirkuselefant med rampfeber har gjort Jimmy till en hårt beroende knarkare.

Filmen "Free Jimmy" handlar om de fyra antihjältarna Roy Arnie, Odd, Gaz och Flea, som plockas upp från gatan för att jobba för cirkusdirektören Stromowski och hans turnerande ryska cirkus på dekis. Den stora stjärnan är Jimmy, en elefant som hålls nöjd och lycklig med hjälp av droger. Men Roy Arnie har en dröm. En dag ska han ha sin egen cirkus och han berättar för sina polare att nyckeln till detta är Jimmy.På premiärkvällen går det snett när Jimmy ska få sin fix och panik utbryter. Jimmy rymmer och så börjar en galen jakt över de norska fjällvidderna. Det visar sig att det inte bara är Roy Arnie & Co som vill ha tag på Jimmy – snart har han också militanta djurvänner, den allt igenom ondskefulla Samemaffian samt ett skjutglatt jaktgäng från Skottland i hasorna. Som tur är får han snart sällskap av en ovanligt hjälpsam älg…

2 kommentarer:

g sa...

Låter som en riktig höjdarrulle. 7,1 på imdb är inte helt dåligt.

Anna sa...

Vad kul att du läser min blogg emellanåt, min kille spelade också fotboll i Mölnbo, Niklas Avenmark vet du nog vem det är, han hade långt ljust hår när han spelade.