onsdag 19 augusti 2009

tack så jävla mycket Astrid




I går kastades handsken, och nästa instans som ska få sig en lavett är ingen mindre än Astrid motherfucking Lindgren... kan låta lite hårdkokt och nästan som att svära i kyrkan. Och bortsett från att jag inte har en aning om hon var en mammaknullare så ska tanten ändå ha en postum feting.

Expressen har under sommaren haft den goda smaken att en gång i veckan leverera en CD-skiva baserad på Astrids böcker för en ringa slant. Och som en ansvarstagande fader/moder med bara det bästa för ögonen till vårat kära flickebarn så har man naturligtvis gått på den inmatade myten om det pedagogiska och fina kring dessa alster. Nu har man förvisso läst böckerna själv i sin ungdom - så med bara ett litet uns självkännedom hade man kanske kunnat förnimma och räkna ut vad som komma skulle.

Ester sorterade nämligen snabbt ut två favoriter som sedan matades på repeat hela sommaren - resten ratades med ett bestämt nej - och med facit på hand så kanske man skulle ha varit lite mer drivande i sina försök. Men gjort är gjort, och därför skär det i ett fadershjärta när det nya inlärda vokabuläret ekar i kvarteret.

- Snorunge! ska jag sticka kniven i dig!
- Den där Rickard borde ha stryk!
- Du är inte riktigt klok!

Självklart var det inte den väna och välartade Madicken som vann ett idolskap hos DJ, utan istället den komprimerade pugelisten och uppviglaren Elisabeth. Inte heller gick det att övertyga henne om Saltkråkans storhet, utan istället drogs blickar och öron åt en rabiat Lotta, som jag själv gärna hade strypt gratis. Därför blev det även en hel del:

- Duuuuuuuma Mamma!!
- Vill inte, vill inte, viiiiiiill iiiiinte!
- Jag hatar dig!

Så sammanfattningsvis får det ändå bli ett "tack så jävla mycket Astrid!"

2 kommentarer:

Ulle sa...

ha ha, i det här hushållet har vi bara första gratisskivan med Emil men för några dagar sen informerade stora L att man kan bylta ihop armar och ben så man blir ett knyte, oxå lite astridcharm...

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Astrid ska ha stryk!