söndag 23 augusti 2009

Palestina

här stinker av gammalt groll, men vi har skuggorna bakom oss trots allt

Appropå stinker så är det precis vad Papi gör just nu - en delikat blandning av skit, mysk och tång som numera saluförs under fragrancenamnet "island boogie". Det som skulle bli en lugn och avslappand helg ute vid kustbandet efter den första arbetsveckan förändrades i ett svep till ett fiktivt dagbrott.

Papi som skulle dricka sprit och äta kräftor har istället stupat i säng två kvällar i rad med utmattade leder och muskler - och med en överhängande känsla av gemenskap med Palestinierna på Västbanken. Jag förstår nu hur de känner sig när bosättarna kommer sättandes och river och skövlar för att sedan bygga egna kreationer. Till Örenfolkets fördel ska dock tilläggas att jag ännu inte har släpats härifrån med våld.

Papi pratar i gåtor tänker du - det tänker jag med... men låt oss säga så här... den Bergqvistska Muren var magnifik i sin skapelse och utförande, men den hade sina brister... Detta uppdagades med ej önskvärd tydlighet i samma stund som sensommarens första tångattack svepte in med nordöstliga vindar. Ingen cirkulation ledde till att hela viken slammade igen - därför har hela helgen gått åt till att forsla bort flera ton sten samtidigt som en soptipp av tång lyfts upp ur havet för allmän flugbeskådning. Har ni förresten sett djurfaunan som cirkulerar och kryllar i en tånghög - urtidsvarning på det.

Annars är läget under kontroll - sol idag... kanske sista för i år...

Inga kommentarer: