onsdag 7 februari 2007

straffspark eller puck på mållinjen?


Erkänn att vi lite till mans (ok. eller kvins även om jag betvivlar det) går omkring och väntar på att det där upplägget för en dräparkommentar ska dyka upp - En matchboll som bara ska smashas in...

I söndags fick jag oväntad hjälp i frågan av min livskamrat A-k.

Farmor och farfar var på plats för att underhålla DJ Ester som förövrigt utövar gerillakrigföring mot sina utmattade föräldrar. Hon dyker upp överallt med saliven sprutande och huggtänderna redo för lite etsning i furumöblerna. Det börjar snart bli aktuellt med att marknadsföra hennes tribal-mönstrade fåror i diverse inredning. Kan man anmäla flickebarnet till Kulturama redan?

Nåväl, meningen var att vi skulle riva lite i källaren. Dels för att strukturera om, men även hitta AK's värdehandlingar och med lite tur få iväg lite skräp på köpet. Allt fortlöpte planenligt - AK hittade sina pärmar och fnissade förnöjt över något betyg i ADB och terminalhantering.

- Titta! En 4:a. Det trodde du inte?

(här fick undertecknad ta till det tunga artilleriet i ämnet diplomati och mumlade något ohörbart till svar fast med en slutkläm i stil med "självklart älskling")

20 minuter senare var det dags. Stark Triss-varning - ni vet, "plötsligt händer det". I ett hörn upptäcker jag en gammal bildskärm från Apple som står och samlar damm. Greppar tag om den och är på väg mot grovsoporna när jag plötsligt ser hur matchbollen kommer seglande...

- Jimmy! vänta lite, ska du slänga den där? Men tänk om det är massa lagrat i den?

4:a? Jo tjena

2 kommentarer:

Ulle sa...

Va elak du är mot lillasyster!!

Förhudslös och Ryggradslös sa...

att bo tillsammans med en jonsson gör till slut att man greppar efter minsta halmstrå för att få ge igen...