lördag 29 juni 2013

get smart - save money - go running


Come to daddy!

Det här är höstkollektionen av Nikes Pegasus-modell. Farsans favoritsko när det gäller allround-vardagsträning. Bra stabilitet i fotvalvet, neutral nedsättning, snäll mot knäna och ändå hyfsat lätta. Förstår inte riktigt hur merparten av alla livsstilsmotionärer tänker när de studsar runt i superlätta Nike Free eller equal andra skomodeller. Visst, jag är aware om hypen kring att komma så nära barfotalöpning som möjligt men det kräver också sitt attribut i form av vältränade och härdade vader samt uthållighet i frånskjutet i främre tramppartiet. Och de flesta är inte där på långa vägar. Blir väldigt kontraproduktivt att landa på hälen i dessa skor med risk för förslitningsskador. Men nu har ju marknaden bestämt att det här ska man ha, och då blir det så.

Appropå marknaden så är det skrämmande hur den svenska kartellverksamheten bland sportkedjorna ogenerat rider på livsstilsboomen och revalverar priset på löparskor. Jag menar, get real för fan. 1699:- för ett par skor som numera bara är ett tunt skal. Någonstans bör man stanna upp och fundera på om varan verkligen motsvarar värdet. Finns det andra väga att gå?

Självklart är det så... ovanstående skor är på väg till farsan från England där de redan har släppts. I Sverige roar sig butikerna med att rea ut föregående säsongs modell för 999:-. Allt för att ge plats åt dessa dyrgripar framåt augusti/september. Själv bellar jag 736:- för de nya, och då är det dessutom fri frakt. Det gäller bara att höja blicken och titta lite utanför stängslet. Hör av dig om du också vill get smart - save money and go running.

Inga kommentarer: