onsdag 4 december 2013

gud, SMHI, någon...


Följer intensivt SMHI:s uppdateringar gällande fredag, lördag. Varningar om snö med hård nordlig blåst hotar att omkullkasta familjen Apas helgplaner. Ut till ön ska nog den här kaptenen kunna ratta sin lille tyske kompis. Och det är nog bäst det eftersom ett litet sidospår till Nynäshamn, där vår fashionista ska fixa julfrippan, står på agendan.

Från torsdag till fredag varnar de östgötska meteorologerna för 30-40 cm snö. Lördagen ser dock ut att bli vacker med sol och -4 grader, men det är vindarna jag oroar mig för.

Vår plan är att ta passagerarbåten ut till Landsort för lite julfirande. Bodarna håller öppet med hantverk och diverse annat. I kyrkan kan man njuta av adventsmusik. Byssan erbjuder ett urval av julmat och på Saltbodens pub serveras julens drycker och smaker. Av Ernst syns inte röken, och det är tur för honom.

Men tänk om 11 m/s är för hårt att ta sig in och i Väster- eller Österhamn. Och jag är inte så jättepigg på att traska över hela ön från Norrhamn. Men om man önskar riktigt hårt så kanske man kan få det att mojna... för tittar man på söndagen så hintas det om beskedliga sydliga vindar. Märkligt.

1 kommentar:

ansgar sa...

Bönar och ber även jag, velar hit och dit. Är ju ingen finlandsfärja man äntrar precis. Natten och morgondagen får utvisa vad det blir.